Sa kohë i duhet një parfum të skadojë pasi keni filluar ta përdorni

  • E.K /
  • 21 March 2023 - 09:16
Sa kohë i duhet një parfum të skadojë pasi keni filluar ta përdorni

Në TikTok, ku tendencat lindin me shpejtësi marramendëse, një aromë e ndryshme bëhet virale çdo javë.  E gjithë kjo do të thotë se koleksionet e parfumeve të të gjitha shtëpive në mbarë botën po rriten – por sa zgjat parfumi në të vërtetë para se të skadojë?

David Seth Moltz, parfumier dhe themelues i DS & Durga, u ofron shpresë adhuruesve të parfumit kudo që janë.

“Mund të thuash që një parfum zakonisht zgjat 24 muaj”, tha ai.

“Në fakt, parfumet zgjasin shumë më gjatë kur ruhen siç duhet. Disa nga notat kryesore si agrumet mund të zbehen ose alkooli mund të marrë aroma acetoni – por këto zgjasin 10-20 sekonda pasi të spërkatni dhe nuk ndikojnë aq shumë në aromën për mendimin tim”, shtoi ai.