A e dini sa shpesh duhet të bëni prerje flokësh?

  • A.P /
  • 27 September 2023 - 14:30
A e dini sa shpesh duhet të bëni prerje flokësh?

Është gjithmonë e ndërlikuar për të përcaktuar se kur keni nevojë për një prerje flokësh. Sidomos nëse po përpiqeni të rritni flokët tuaj.

Pra, sa shpesh duhet të bëni një prerje flokësh? Sipas parukierëve, ekziston një kohë e duhur që duhet t’i përmbaheni nëse mundeni.

 

Ka shumë ndryshime midis llojeve të flokëve. Flokët kanë gjatësi dhe trashësi të ndryshme. Dhe sipas ekspertit të flokëve Philip B. nga Good Housekeeping, kjo përcakton sasinë e kohës që duhet të lini midis prerjeve të flokëve.

Ai thotë se njerëzit me flokë të shkurtër duhet t’i presin çdo muaj. Për njerëzit me flokë gjysmë të gjatë, duhet të ketë gjashtë deri në tetë javë ndërmjet shkurtimeve, dhe njerëzit me flokë të gjatë duhet t’i presin flokët vetëm çdo gjashtë muaj.

Flokët me të vërtetë të trashë nuk duhet të priten aq shpesh sa flokët e hollë.

Ka sinjale të ndryshme që tregojnë se është koha për të bërë një prerje flokësh.

Një nga këto sinjale është skajet e ndara. Por ka edhe shenja të tjera për t’u kujdesur. Ashtu si kur keni flokë të keq çdo ditë ose kur flokët tuaj ngatërrohen shumë.

Nëse keni flokë kaçurrela dhe majat humbasin të gjitha kaçurrelat, ky është një sinjal tjetër për të rezervuar një takim me parukieren tuaj.


(Kosova Sot Online)