Pse disa njerëz arrijnë t’i përmbushin qëllimet e Vitit të Ri, ndërsa të tjerët jo?

  • E.K /
  • 23 November 2023 - 08:36
Pse disa njerëz arrijnë t’i përmbushin qëllimet e Vitit të Ri, ndërsa të tjerët jo?

Pse disiplina është kaq e vështirë për shumë njerëz që duan të arrijnë qëllimet e tyre të vitit të ri?

Disiplina është një grup rregullash dhe standardesh që ju i përmbaheni sepse ju bën të ndiheni mirë ose sepse duhet. Për shembull, ju i lani dhëmbët çdo mëngjes kur zgjoheni. Shumica e njerëzve e bëjnë këtë pavarësisht se sa dembelë ndihen në mëngjes. Kjo është disiplinë dhe ju mund të zbatoni të njëjtat parime edhe në sport. “Si?”

Së pari, zgjidhni një aktivitet që ju pëlqen. Nuk ka pse të jetë në punë. Në vend të kësaj, ju mund të zgjidhni joga, spinning, apo edhe thjesht të bëni një shëtitje të shkurtër çdo natë pas punës. Është e pamundur të ndihesh i motivuar dhe i disiplinuar nëse duhet të bësh diçka që nuk të pëlqen. Ka shumë mundësi për të zgjedhur!

close

volume_off

Gjithashtu, filloni pak nga pak. Nuk mund të zhvilloni një zakon brenda disa ditësh. Është e rëndësishme të filloni të bëni ndryshime graduale. Për shembull, mund të filloni të shkoni në palestër dy herë në javë. Pas një muaji, mund t’i shtoni një ditë tjetër këtij zakoni dhe të vazhdoni kështu. Në këtë mënyrë, do të fillojë të bëhet pjesë e jetës suaj.

Së treti, takoni njerëz të tjerë që duan të ushtrojnë. Nëse regjistroheni për klasa në grup ose shkoni duke vrapuar në të njëjtën rrugë çdo ditë, mund të filloni të njihni njerëzit që shihni çdo ditë. Mund të filloni të ushtroheni së bashku. Dhe kush e di? Mund të krijoni edhe miqësi me ta.

Bëni zgjedhjen e duhur, filloni ngadalë dhe jini të durueshëm. Nëse ju qëndroni të disiplinuar, do të mësoni nga dora e parë pse disa njerëz i përmbushin vendimet e tyre të Vitit të Ri dhe të tjerët jo dhe ju do të jeni në gjendje t’i arrini ato tuajat!

(Kosova Sot Online)