- Lajme - Kosova Sot
Sot në ora 10, Deputetët vazhdojnë debatin për ajrin, Kryeministri mbledh vartësit

Sot në ora 10, Deputetët vazhdojnë debatin për ajrin, Kryeministri mbledh vartësit

Çfarë do të ndodhë më 1 shkurt në Kosovë?

Të enjten, në Kuvendin e Kosovës do të vazhdojë seanca e jashtëzakonshme, për të debatuar në lidhje me ndotjen alarmante të ajrit në Prishtinë.

Seanca, e nisur të mërkurën, është ndërprerë, pas disa orësh diskutime, për të vazhduar më 1 shkurt, në orën 10.

Në Kuvend do të ketë edhe zhvillime të tjera.

Komisioni parlamentar për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione mban mbledhje lidhur me organizimin e konferencës rajonale mbi pozitën e femrës në shoqëri.

E, në mëngjes, kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, do të mbajë një takim pune, me përfaqësuesit e institucioneve shëndetësore dhe të komunitetit të mjekëve, në zyrën e tij.

Më pas, në orën 12, shefi i ekzekutivit do ta udhëheqë mbledhjen e radhës, të rregullt, të Qeverisë së Kosovës.

Pasdite, Kuvendi Komunal i Prishtinës do të mbajë një mbledhje të jashtëzakonshme, ashtu sikurse Kuvendi i Kosovës, për të diskutuar për ndotjen e ajrit në kryeqytet.

Të enjten, ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, do ta vizitojë Prizrenin, ku do të zhvillojë disa aktivitete. Atje, ai do të debatojë për profilizimin e mësimdhënësve dhe për testin PISA.

Ndërkaq, kryetari i Komunës së Gjakovës, Ardian Gjini, dhe drejtori i Misionit të USAID-it, James Hope, do të nënshkruajnë një memorandum mirëkuptimi për partneritet mes kësaj komune dhe USAID-it.

Gjithashtu, të enjten, komandanti i Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli, admirali Foggo III, dhe komandant i KFOR-it, Salvatore Cuoci, do të vizitojnë urën kryesore mbi lumin Ibër në Mitrovicë.

Kryetarët e komunave të Mitrovicës, asaj jugore dhe veriore, po ashtu do të jenë prezentë. Pas vizitës do të ketë një deklaratë të përbashkët për medie. 

(Kosova Sot)

2 orë e 7 minuta më parë
18/02/19