Miftari:Fatkeqësisht shumë kriminelë, vjedhës të asaj kohe, sot i kemi politikanët - Lajme - Kosova Sot
Miftari:Fatkeqësisht shumë kriminelë, vjedhës të asaj kohe, sot i kemi politikanët

Miftari:Fatkeqësisht shumë kriminelë, vjedhës të asaj kohe, sot i kemi politikanët

Sipas analistit Naim Miftari, tallja me ligj dhe tallja edhe me popullin nga politikanët multi-milionerë ndodh vetëm në shtetet diktatore dhe shtetet të cilat i ka futur mafia përmes korrupsionit dhe krimit të organizuar në dorë."Faktikisht të dy këto fatkeqësi për një popull dhe shtet po i ndodhin sot Kosovës sonë dhe lirisht mund të themi se te shumica pasuria e deklaruar, pa llogaritur pasuritë e fshehura dhe sidomos pasuritë e qitura jashtë shtetit, janë 99% pasuri të krimit të organizuar dhe hajnisë së fondeve të luftës, si '3-përqindëshi' i LDK-së, si fondi 'Vendlindja Thërret', të cilat kapnin shifrën diku 1 miliard marka gjermane, sipas një studimi hulumtues të organeve të sigurisë gjermane. Shumica e këtyre parave janë vjedhur për t'u përdorur pas luftës. Dhe, fatkeqësisht shumë kriminelë, vjedhës të asaj kohe, sot i kemi politikanët kryesorë të shtetit, Parlamentit dhe partive politike. Prandaj, fjalën 'të trashëguara' lirisht mund ta quajmë e thërrasim si para të vjedhura, pasi shtohet pyetja e thjeshtë se çfarë pasurie u kanë lënë prindërit Hashim Thaçit, Kadri Veselit apo Ramush Haradinajt e shumë baballarë tjerë të zyrtarëve politikë dhe shtetërorë", theksoi ai."Hajnia nuk ka brina, pasi sot i kemi politikanët më të pasur e popullin ma të varfër në Evropë. Kjo nuk do koment, por fatkeqësisht Kosova nuk ka gjyqësi, hetuesi apo prokuror që i mbron shtetin dhe ligjin, pasi të gjithë këta janë të martuar me krimin e organizuar politik në Kosovë", tha Miftari për "Kosova Sot".

 

(Kosova Sot)

55 minuta më parë
22/01/19