BE'ja vendos të krijojë Agjencinë Evropiane të Punës - Lajme - Kosova Sot
BE

BE'ja vendos të krijojë Agjencinë Evropiane të Punës

Shtetet anëtare të Bashkimit Evropian kanë rënë dakord sot për të ngritur një Agjenci Evropiane të Punës (ELA) që synon mbështetjen e rreth 17 milionë europianëve që jetojnë ose punojnë në një shtet tjetër anëtar dhe goditjen e tregut të zi të punës.

Qëllimi i agjencisë do të jetë informimi i punonjësve, kompanive dhe organeve kombëtare për të drejtat dhe detyrimet e tyre në situatat ndërkufitare; lehtësimi i inspektimeve ndërkufitare; ndërmjetësimi në raste mosmarrëveshjeje.

Gjithashtu, Agjencia Evropiane e Punës synon të ndihmojë në trajtimin e punës së padeklaruar.

 

(Kosova Sot)

11 orë e 40 minuta më parë
18/02/19