Shokon rrëfimi i infermieres: Kam shkëmbyer të paktën 5 mijë foshnja

  • 08 prill 2019 - 22:44
Shokon rrëfimi i infermieres: Kam shkëmbyer të paktën 5 mijë foshnja

Në 12 vjet punë si infermiere në repartin e Maternitetit të Spitalit Universitar në Lusaka të Zambisë, ajo ka shkëmbyer të paktën 5.000 fëmijë në krevatët e saj. Një praktikë që gruaja, Elizabeth Mwewa, ka vendosur të rrëfejë sepse “duke pasur kancerin, në fund të fundit ka shumë pak për të jetuar dhe unë dua të jap llogari për mëkatet e mia”.

Infermierja, sipas tregimit të saj në Zambian Observer, shkëmbeu fëmijët “për argëtim”.

“Gjeta Perëndinë dhe u rilinda, i shpjegoi gruaja gazetës së Zambisë, dhe kështu nuk dua të fsheh më asgjë: në 12 vitet kur punoja si infermiere në Departamentin e Maternitetit të UTH kam shkëmbyer rreth 5 mijë bebe në shtratin e tyre”.

Megjithatë, tani që ajo ka pak për të jetuar, e ka kuptuar se ka mëkatuar kundër Perëndisë dhe unë shpresoj se ai mund të më falë dhe unë gjithashtu i kërkoj zambianëve të më falin për të gjitha të këqijat që kam bërë për fëmijët e pafajshëm.

Kam provokuar divorcin e disa çifteve që, megjithëse ishin besnikë, mendonin për tradhëti pas testit të ADN’së. Kam bërë që shumë nëna, të ushqenin me gji fëmijë që nuk ishin të vetët “.

Elizabeth Mwewa më pas ftoi të gjithë fëmijët e lindur në spitalin Lusaka midis 1983 dhe 1995 për të verifikuar identitetin e tyre përmes testeve të ADN’së, veçanërisht nëse ata mendojnë se nuk kanë ngjashmëri me prindërit e tyre.

“Kam shkëmbyer fëmijë për argëtim. Pra, nëse të gjithë vëllezërit dhe motrat tuaja kanë lëkurë shumë të errët dhe ju e keni më të qartë, ka të ngjarë që t’ju kem shkëmbyer unë dhe jam shumë keq për këtë”.

(Kosova Sot)