Nasradamusi e kishte parashikuar zjarrin në Francë, ja çka pritet të ndodhë sipas tij

  • 16 prill 2019 - 13:01
Nasradamusi e kishte parashikuar zjarrin në Francë, ja çka pritet të ndodhë sipas tij

Zjarri që përfshiu katedralen ‘Notre Dame’ në Paris shkaktoi dhimbje te miliona njerëz në mbarë botën. Pas disa orësh luftë me zjarrin, struktura kryesore e godinës është ruajtur. 

Qindra zjarrfikës heroikë u ballafaquan me zjarrin gjatë natës, për të ndalur shkatërrimin e plotë të monumentit.

Ndërkohë, ekipet garuan për të rimarrë thesaret që mund të kishin mbetur nga kryevepra 850 vjeçare gotike, të cilat kanë rëndësi të madhe fetare dhe ndërkombëtare.

Zjarri, i cili shpërtheu pasi turmat e fundit të turistëve përfunduan vizitat në orën 7 pasdite lokale, u shpall përfundimisht ‘plotësisht nën kontroll’ gati nëntë orë më vonë. Megjithatë, pritet të zgjasë disa ditë procesi për të shuar plotësisht të gjitha pikat e mbetura të zjarrit.

Interesante është se më shumë se 500 vjet më parë, Nastradamusi kishte shkruar për zjarrin pikërishë në katedralen në Notre Dam, se do të ndodhte saktësishtë në datën 15 prill 2019. 

Një video e cila po qarkullon në internet, tregon më detajishtë për atë që ka paralajmëruar Nasradamusi në lidhje me zjarrin në katedrale, por edhe me ato që pritet të ndodhin menjëherë pas kësaj. A duhet të frikësohemi realishtë, apo kemi të bëjmë me ndonjë koeçidence?

Shikoni videon.

(Kosova Sot)