Nis protesta e organizuar për të drejtat e punëtorëve

  • 01 maj 2019 - 11:30
Nis protesta e organizuar për të drejtat e punëtorëve

Ka filluar protesta e paralajmëruar nga BSPK me rastin e Ditës së Punëtorëve, 1 Majit në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë.

Protesta ka filluar nga ora 11:00 me kërkesat për Marrëveshjen Kolektive, për rritje të pagës minimale, për skema pensionale si dhe për sigurime shëndetësore.

Ndryshe, punëtorët e sektorit të ndërtimtarisë janë më të rrezikuarit. Gjatë vitit të kaluar 22 persona kanë humbur jetën në vendin e punës, ndërkohë që lëndime të rënda kanë pësuar 104 persona. Kjo dukuri është në rritje edhe në vitin 2019.

(Kosova Sot)