Haradinaj: Janë ndarë 34 milionë euro për ndërrimin e filtrave të TC Kosova B

  • 05 qershor 2019 - 20:22
Haradinaj: Janë ndarë 34 milionë euro për ndërrimin e filtrave të TC Kosova B

Kryeministri Ramush Haradinaj ka deklaruar se Qeveria e Kosovës që nga fillimi i mandatit është përkujdesur ndaj mjedisit.

Nëpërmjet një postimi në Facebook, Haradinaj deklaroi se Qeveria ka krijuar një task forcë ndërministrore për veprime konkrete kundër ndotjes së ajrit.

” Qveria e Kosovës ka krijuar task forcën ndërministrore për veprimet konkrete kundër ndotjes së ajrit prej së cilës rodhën vendime të rëndësishme. Janë ndarë 34 milionë euro për ndërrimin e filtrave të TC Kosova B”.

Ky është statusi i plotë i Haradinajt:

Qeveria e Kosovës që nga fillimi i mandatit e vendosi përkujdesjen ndaj mjedisit si njërën nga prioritetet e saj.

Sot, në Ditën Botërore të Mjedisit që na kujton rritjen tonë të vetëdijësmit dhe ruajtjes së Ambientit, Kosova është futur në linjë me vendet botërore që janë model në ruajtjen e hapësirës ku jetojnë.

-Qeveria e Kosovës ka krijuar task forcën ndërministrore për veprimet konkrete kundër ndotjes së ajrit prej së cilës rodhën vendime të rëndësishme.

-Janë ndarë 34 milionë euro për ndërrimin e filtrave të TC Kosova B.

– Ka bërë rritjen e kapaciteteve në sistemin e ko-gjenerimit dhe hapjen e dyerve për projekte me energji të ripërtëritshme që do të ndikojë dukshëm në përmirësimin e ajrit.

-Qeveria krijoi task forcën për pastrimin e Kosovës.

Por, vetëm bashkërisht mund ta përmirësojmë jetesën në vendin tonë!

(Kosova Sot Online)