Ujësjellësi apelon të kursehet uji i pijshëm në Prishtinë

  • 04 gusht 2019 - 16:26
Ujësjellësi apelon të kursehet uji i pijshëm në Prishtinë

Kompania Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” ka apeluar që të kursehet uji i pijshëm në të kundërtën rajoni i Prishtinës do të përballet me mungesa në furnizim të rregullt.

Sipas kësaj kompanie, furnizimi global me ujë kërcënohet vazhdimisht, gjithnjë e më shumë nga ndryshimet klimatike, mbikonsumi dhe menaxhimi.

“Furnizimi global me ujë kërcënohet vazhdimisht, gjithnjë e më shumë nga ndryshimet klimatike, mbikonsumin dhe menaxhim. Apelojmë të kursehet uji i pijshëm, në të kundërtën do të përballemi me mungesa në furnizim të rregullt”, ka thënë Ilir Abdullahu – kryeshef i KUR “Prishtina”.

(Kosova Sot Online)