Shteti evropian që e paguan rininë për të mos i ikur

  • 05 gusht 2019 - 13:24
Shteti evropian që e paguan rininë për të mos i ikur

Të qenit i ri dhe polak kurrë nuk ka qenë kaq fitimprurës. Një ligj i ri që hyri në fuqi këtë javë në Poloni heq taksën në të ardhura për afro 2 milionë punëtorët e rinj.

E krejt kjo është mënyrë e Qeverisë për t’i dhënë fund tkurrjes dramatike të trurit, të cilën Polonia e ka përjetuar qëkur iu bashkua Bashkimit Evropian, 15 vjet më parë.

Kryeministri Mateusz Morawiecki ka thënë se përjashtimi nga taksa do t’u sjellë mundësi të reja të rinjve, “të ngjashme me ato që i kanë të qasshme në Perëndim”. Polakët nën moshën 26-vjeçare, të cilët fitojnë më pak se 85.528 zllotë polakë (22.547 dollarë) në vit u përjashtuan nga taksa prej 18 për qind në të ardhurat vjetore, nisur prej 1 gushtit, shkruan CNN.”. Përfitimi është goxha zemërgjerë, duke pasur parasysh se rroga mesatare e polakëve është nën 60 mijë zllotë apo 15.700 dollarë në vit.

Të qenit i ri dhe polak kurrë nuk ka qenë kaq fitimprurës. Një ligj i ri që hyri në fuqi këtë javë në Poloni heq taksën në të ardhura për afro 2 milionë punëtorët e rinj.

E krejt kjo është mënyrë e Qeverisë për t’i dhënë fund tkurrjes dramatike të trurit, të cilën Polonia e ka përjetuar qëkur iu bashkua Bashkimit Evropian, 15 vjet më parë.

Kryeministri Mateusz Morawiecki ka thënë se përjashtimi nga taksa do t’u sjellë mundësi të reja të rinjve, “të ngjashme me ato që i kanë të qasshme në Perëndim”. Polakët nën moshën 26-vjeçare, të cilët fitojnë më pak se 85.528 zllotë polakë (22.547 dollarë) në vit u përjashtuan nga taksa prej 18 për qind në të ardhurat vjetore, nisur prej 1 gushtit, shkruan CNN, transmeton “Koha Ditore”. Përfitimi është goxha zemërgjerë, duke pasur parasysh se rroga mesatare e polakëve është nën 60 mijë zllotë apo 15.700 dollarë në vit.

(Kosova Sot Online)