Norvegjezi që terrorizoi myslimanët në xhami jep një përshëndetje naziste në gjykatë

  • 08 tetor 2019 - 15:11
Norvegjezi që terrorizoi myslimanët në xhami jep një përshëndetje naziste në gjykatë

Zyrtari i policisë Pal-Fredrik Hjort Kraby zbuloi më parë se si shpjegimi dhe provat teknike të Manshaus, ‘mbështesin versionin që ajo (motra e tij nga ana e babait) u vra për shkak të asaj që sulmuesi e konsideron si raciste, sepse ajo ishte me origjinë aziatike’

Z. Rafiq ishte në mesin e tre personave brenda kur një burrë u përplas me ‘dy armë zjarri’ dhe mbante një uniformë me pancir.

Policia tha se i dyshuari po karikonte armën ndërsa ishte në xhami, por nuk specifikoi se çfarë lloji. 

Pasi theu një derë xhami, personi i armatosur gjuajti një numër të shtënave para z. Rafiq dhe Mohamed Iqbal, të cilët ndihmuan për ta ndaluar atë.

Oficeri i pensionuar i Forcës Ajrore Pakistaneze përshkroi se si po luftonte me të.

Z. Rafiq tha: ‘Ai vuri gishtin brenda syrit tim, të tërë gishtin’.

Ai ishte personi i vetëm i plagosur në xhami, edhe pse kishte shumë të shtëna armësh, sipas policisë.

Kryeministrja Erna Solberg e quajti sulmin e tentuar një “sulm të drejtpërdrejtë ndaj muslimanëve norvegjezë”.

Manshaus, i cili po mbahet në paraburgim në pritje të akuzave zyrtare, ka pranuar faktet por ka hedhur poshtë dyshimet për ‘aktin terrorist’ dhe ‘vrasjeve’

Më 9 shtator, në një seancë gjyqësore për të zgjatur paraburgimin, Manshaus ngriti krahun në një përshëndetje naziste për mediat e mbledhura.

(Kosova Sot Online)