Ky vend me cilësinë më të dobët të ajrit në botë, shkalla e ndotjes arrin në 778

  • 10 dhjetor 2019 - 16:36
Ky vend me cilësinë më të dobët të ajrit në botë, shkalla e ndotjes arrin në 778

Banorët e Sidney-t, Australi, janë përfshirë nga një mjegull e dendur mëngjesin e të martës.

Dukshmëria ishte aq e ulët sa tragetët e Sidneit u detyruan së lundruari, stacionet e trenit u infiltruan dhe vendosën alarmet e zjarrit, duke shkaktuar kaos për sistemin e transportit publik.

Shkalla e ndotjes ka arritur në 778 për PM2.5 në Mona Vale në bregdetin veri-lindje të qytetit, duke e bërë që Sidney të ketë cilësinë më të dobët të ajrit në botë.

Tymi ishte aq i fortë sa selia e Shërbimit të Zjarrit Rural të shtetit në periferitë perëndimore të Sidneit u evakuua.

Ekspertët po e cilësojnë një ndotje të këtillë si “recetë të sëmundjeve”. 


(Kosova Sot Online)