Në Vlorë kapet krijesa e rrallë nënujore

  • 19 shkurt 2020 - 12:37
 Në Vlorë kapet krijesa e rrallë nënujore

Ngrohja globale ka dhënë efekt edhe në brigjet shqiptare, efekt ky që po ndihet tek gjallesat nënujore më së shumti.

Ky peshk është kapur në Rradhimë të Vlorës.

Quhet Peshku Gjalpë dhe futet në familjen e peshkaqenëve. 

Quhet kështu pasi lëkura e tij është shumë e yndyrshme dhe zakonisht kur gatuhet në restorante leshon shumë yndyrë.

Emërtimi shkencor është Ruvettus Pretiosus. Peshku peshonte 41 kg dhe kishte një gjatësi prej 190 cm.

E veçanta e kësaj specie është pasi vjen në brigjet shqiptare kryesisht gjatë ditëve të ngrohta të pranverës dhe verës.

Fakti që është kapur në stinën e dimrit tregon për një pranverë të parakohshme dhe efekt të ngrohjes globale, e cila i bën gjallesat nënujore të humbasin drejtimin.

(Kosova Sot Online)