Danimarka planifikon t’i kthehet jetës normale më 15 prill

  • 07 prill 2020 - 13:02
Danimarka planifikon t’i kthehet jetës normale më 15 prill

Austria dje ishte bërë shteti i parë evropian që kishte vendosur heqjen graduale të kufizimeve pas situatës me koronavirusin.

Vendim të ngjashëm do të marrë edhe Danimarka.

Në Danimarkë, plani është që çerdhet dhe shkollat ëfillore të rihapen më 15 Prill, ndërsa kompanitë gradualisht do të rifillojnë bizneset.

Qeveria daneze ka thënë se shteti ka reaguar shpejt ndaj situatës dhe për këtë arsye e keqja e madhe është parandaluar.

“Reagim i shpejtë kufizues tani na jep edhe mundësinë për të dalë nga kjo krizë më shpejt” thuhet në njoftimin e Qeverisë së Danimarkës.

(Kosova Sot Online)