Vaksina kundër Covid-19 nuk do të jetë gati deri në fund të vitit 2021, pohon eksperti evropian

  • 28 prill 2020 - 19:00
 Vaksina kundër Covid-19 nuk do të jetë gati deri në fund të vitit 2021, pohon eksperti evropian

Sipas ekspertit të Qendrës Evropiane për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve, Pasi Penttinen, vaksina kundër Covid-19 nuk do të jetë gati deri në fund të vitit të ardhshëm.

”Ky është skenari më optimist”, tha Penttinen.

”Zhvillimi i një vaksine është një proces i ndërlikuar dhe shumë i kushtueshëm”, u shpreh ai për Sky News, duke shtuar se duhet të kalohet në disa faza para se të shihet nëse do jetë efektive.

“Për më tepër, në këtë lloj situate duhet siguruar kapaciteti prodhues, i cili në thelb është i mjaftueshëm për të gjithë botën,” përfundoi Penttinen.

Deri më tani në botë janë shënuar 211 mijë viktima dhe janë regjistruar mbi 3 milion të infektuar.

(Kosova Sot Online)