MPJ apel bashkëatdhetarëve në diasporë kur kalojnë përmes Republikës së Serbisë

  • 02 korrik 2020 - 16:56
MPJ apel bashkëatdhetarëve në diasporë kur kalojnë përmes Republikës së Serbisë

Ministria e Puneëve teë Jashtme dhe Diasporeës ka apeluar te bashkeëatdhetareët qeë zgjedhin teë kalojneë peërmes Republikeës seë Serbiseë, qeë teë keneë kujdes teë shtuar.

Peërmes njeë komunikate drejtuar mediave, MPJD’ja ka beëre me dije se apeli peër kujdes teë shtuar vjen pas sjelljeve teë fundit teë papërgjegjshme të insitutucioneve të Serbisë ndaj shtetasve të Kosovës, duke aluduar keështu peër ndalimin e shtetasit kosovar, Nezir Mehmetajt, nga autoritetet serbe neë janar teë keëtij viti neë Merdare.Të nderuar qytetarët të Republikës së Kosovës dhe bashkatdhetarë, Me arritjen e sezonës verore, shumë bashkatdhetarë dhe qytetarë të Kosovës do të vizitojnë familjarët e tyre, një pjesë e të cilëve për rrugë tranzitore do të zgjedhin të kalojnë përmes Republikës së Serbisë. Duke u nisur nga sjelljet e fundit të papërgjegjshme të insitutucioneve të Serbisë ndaj shtetasve të Kosovës, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ju rekomandon që rrugtimin tuaj për në dhe nga Republika e Kosovës, të planifikoni me kohë dhe me kujdes të shtuar”, thuhet neë komunikateë.

(Kosova Sot Online)