Zvicra përdor 3.5 milionë maska në ditë

  • A.P /
  • 13 korrik 2020 - 12:02
Zvicra përdor 3.5 milionë maska në ditë

Midis sektorit të shëndetësisë dhe udhëtarëve në transportin publik, Zvicra përdor rreth 3.5 milionë maska ënë ditë.

Vlerësimet nga Zyra Federale e Shëndetit Publik tregojnë se 3.5 milionë maska ëpërdoren dhe asgjësohen çdo ditë, 1,5 deri në 2 milionë prej tyre vijnë nga sektori i kujdesit shëndetësor.

‘Më e lirë se supermarketet’: Si Gjeneva planifikon të marrë maska ëkoronavirus për çdo banor

Në një muaj, Zvicra përdor 105 milionë maska.

Maska u bë e detyrueshme në transportin publik në të gjithë vendin të hënën më 6 korrik, ndërsa disa kantone kërkonin gjithashtu maska ënë dyqane dhe supermarkete.

Shumica dërrmuese e maskave të përdorura në Zvicër importohen nga Kina, me rreth 70 përqind vijnë nga atje.

Pjesa tjetër bëhet kryesisht në vendet fqinje evropiane.Deri më tani, nuk ka maska ëzvicerane në treg.

Grupi i parë ka përfunduar disa javë më parë, por çertifikim nga organi gjerman që aprovon maska ëpër përdorim publik, ka dështuar.


(Kosova Sot Online)