Qyteti amerikan ku të gjithë banorët jetojnë në të njëjtën ndërtesë

  • G.G /
  • 15 korrik 2021 - 13:27
Qyteti amerikan ku të gjithë banorët jetojnë në të njëjtën ndërtesë

Whittier është një qytet krejtësisht i qetë në Alaska, SHBA. Veçantia e tij qëndron në faktin se thuajse të gjithë banorët jetojnë në të njëjtën ndërtesë.

Ndërtesa 14-katëshe, e njohur si Kullat Begich i ngjan një hoteli të vjetër, ku banojnë rreth 200 persona. Zyra postare, stacioni i policisë, klinika shëndetësore dhe marketi ndodhen aty. Po ashtu, ka edhe një kishë.

Banorët thonë se dimri është tejet i ashpër dhe erërat janë brutale, ndaj ata janë munduar ta bëjnë jetën e tyre sa më praktike.

(Kosova Sot Online)