Krijimi i Gjykatës Komerciale vlerësohet i dëmshëm

  • A.P /
  • 28 korrik 2021 - 23:34
Krijimi i Gjykatës Komerciale vlerësohet i dëmshëm

Grupi për Studime Juridike dhe Politike vlerësoi negativisht krijimin e gjykatës komerciale.

Bizneset po e mirëpresin, por jo edhe shoqëria civile.

Këta të fundit po thonë që themelimi i Gjykatës Komeraciale është i dëmshëm.

Këtë qëndrim shoqëria civile e arsyetuan në një tryezë diskutimi të mbajtur këtë të mërkurë.

Rreze Hoxha-Zhuja nga GLSP tha se në bazë të vlerësimeve të tyre, krijimi i kësaj gjykate nuk do të sjell dobi.

Edhe deputeti opozitar Driton Selmanaj po e kundërshton këtë iniciativë të qeverisë.

Subjekti i tij politik, LDK, është e vetmja që nuk e mirëpret themelimin e gjykatës komerciale.

Se ka munguar një analizë e thellë lidhur me këtë çështje, e tha edhe profesori i fakultetit juridik, Visar Morina.


(Kosova Sot Online)