Ministria e Shëndetësisë: Situata epidemiologjike në Kosovë mbetet e pasigurtë

  • G.G /
  • 29 October 2021 - 16:20
Ministria e Shëndetësisë: Situata epidemiologjike në Kosovë mbetet e pasigurtë

Ministria e Shëndetësisë thotë se rastet e COVID-19 vazhdojnë të jenë në trend të njejtë. MSH thekson se teksa përballemi me variantin shumë ngjitës Delta të SARS-COV 2 (Covid-19), situata epidemiologjike në Kosovë mbetet e pasigurtë.

“Mesatarja aktuale 7-ditore e rasteve të reja është 15,42 raste/ditë, që është e njejtë me periudhën e mëparshme 7-ditore”, thuhet në postimin e MSH-së.

Tutje, MSH thekson se vaksinimi është mënyra më e mirë për të ndihmuar në parandalimin e COVID-19, veçanërisht formave të rënda të sëmundjes dhe vdekjes.

“TË GJITHË duhet të vazhdojmë të zbatojmë masat parandaluese kundër COVID-19 dhe rekomandimet e profesionistëve shëndetësor”, përfundon njoftimi i tyre.

(Kosova Sot Online)