Konferenca para apelit në rastin ndaj Gucatit dhe Haradinajt mbahet më 5 korrik

  • E.K /
  • 24 June 2022 - 11:34
Konferenca para apelit në rastin ndaj Gucatit dhe Haradinajt mbahet më 5 korrik

Në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë është caktuar Paneli i Gjykatës së Apelit në rastin ndaj Hysni Gucatit dhe Nasim Haradinajt. Gjithashtu është vendosur që konferenca para apelit të mbahet më 5 korrik.

Kjo datë është caktuar nga krye-gjykatësja e Panelit të Gjykatës së Apelit.

Ndërsa seanca do të jetë publike ku në bazë të rregullores së procedurës dhe provave, çdo personi të paraburgosur në pritje të apelit, i jepet mundësia të ngrejë çështje lidhur me apelin, përfshirë këtu edhe për gjendjen mendore dhe fizike të personit.

“Më 22 qershor, Kryegjykatësja në panelin e Gjykatës së Apelit, Mishelë Pikar, në pajtim me rregullën 178 të Rregullores, caktoi datën 5 korrik 2022, në orën 14:00 për konferencën para apelit në çështjen Gucati & Haradinaj”, thuhet në njoftimin e Dhomave të Specializuara.

Gucati e Haradinaj kishin paraqitur njoftimet e tyre për apel kundër aktgjykimit të shqiptuar më 18 maj 2022.

Lidhur me këtë, dje përmes konferencës së rregullt që Dhomat e Specializuara e organizojnë një herë në javë përmes platformës “Zoom”, një zëdhënës dha informacionet e përditësuara.

“Të akuzuarit kërkojnë kapërcim të verdiktit të fajësisë së tyre ose ulje të dënimit në qoftë se verdiktet e fajësisë mbeten në fuqi. Në aktgjykim, trupi gjykues i shpalli dy të akuzuarit fajtorë për frikësim gjatë procedurës penale, shkelje të fshehtësisë së procedurës dhe pengim të personave zyrtarë në kryerjen e detyrës zyrtare. Trupi gjykues i shpalli dy të akuzuarit të pafajshëm për akuzën e hakmarrjes të paraqitur në aktakuzë”, tha Michael Doyle.

Më 18 maj të këtij viti, trupi gjykues dënoi Hysni Gucatin dhe Nasim Haradinajn me nga 4 vjet e gjysmë burgim dhe nga 100 euro gjobë.

Ish-krerët e OVL-UÇK janë arrestuar më 23 shtator të vitit 2020. Arrestimi i tyre dhe hapja e procesit gjyqësor ishte bërë pasi disa dokumente kishin arritur në zyrat e OVL-UÇK, nga persona ende të panjohur, ndërsa këtë ngjarje atëherë krerët e organizatës e kishin bërë të ditur përmes konferencave për shtyp

(Kosova Sot Online)