Pendarovski: Varet nga gatishmëria e jonë që ta pranojmë diversitetin

  • A.P /
  • 16 May 2023 - 21:32
Pendarovski: Varet nga gatishmëria e jonë që ta pranojmë diversitetin

Shumë herë deri tani kam thënë se vendosja e komuniteteve më të vogla etnike në Kushtetutë, duke përfshirë edhe bullgarët, nuk do ta rrezikojë sigurinë e shtetit, as nuk do ta lëkund stabilitetin tonë të brendshëm. Pikërisht për këtë shkak e kam përkrahur procesin për ndryshime kushtetuese dhe delegova përfaqësues timin në trupin punues, tha presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski, transmeton gazeta "Kosova Sot Online".

Në fjalimin hyrës në konferecën “Marrëdhënie mes bashkësive: Perceptime, shpresa dhe druarje, sfida dhe zgjidhje”, në organizim të CIVIL-Qendra për liri, shefi i shtetit theksoi se është i bindur se sa jemi më të ndryshëm, aq është më i gjerë horizonti i mundësive.

“Dhe tërë kjo varet nga ne dhe gatishmëria e jonë që ta pranojmë diversitetin si e mirë të përgjithshme”, tha Pendarovski.

(Kosova Sot Online)