Si krijohen ngjyrat e fishekzjarreve - OK KIDS - Kosova Sot
Si krijohen ngjyrat e fishekzjarreve

Si krijohen ngjyrat e fishekzjarreve

Fishekzjarret janë të përbëra nga kimikalet të cilat ndriçojnë ngjyra të ndryshme nën ndikimin e nxehtësisië. Nitrati i strontiumit shndërritë të ngjyrë të kuqe. Nitrati i Bariumit të gjelbërtën.

Kimikalet që përmbajnë Sodium na japin ngjyrat  e verdha dhe të portokallta. Ato me Potasium krijojnë ngjyrën vjollce. Përzierjet e Hekurit, Magneziumit dhe Aluminit na japin ngjyrën e bardhë dhe ngjyrën e artë.

(Kosova Sot)

8 orë e 21 minuta më parë
11/12/18