Fakte për ndotjen e arjit

  • 06 dhjetor 2018 - 09:09
Fakte për ndotjen e arjit

Ndotja e ajrit vret miliona njerëz çdo vit,përcejll Kosova Sot Online.
Ndotja e ajrit është rezultat i tymit dhe gazrave të dëmshme që mbushin ajrin që ne thithim. Këto gaze janë rezultat i tymit të automjeteve, djegia e lëndëve djegëse fosile (qymyri, nafta dhe gazi), apo aksidenteve bërthamore. Ndotja e ajrit është e lidhur me kushtet shëndetësore si alergji, astma dhe sëmundje të frymëmarrjes, të cilat janë duke u bërë më të zakonshme çdo vit.
 

(Kosova Sot)