Pazari me viktimat dhe krimin- Krimet qe nuk denohen, perseriten

Pazari me viktimat dhe krimin- Krimet qe nuk denohen, perseriten
Pazari me viktimat dhe krimin- Krimet qe nuk denohen, perseriten

Haki Abazi

  • 07 maj 2019 - 09:41

Ajo qe po ndodhe me kinse krijimin e nje gjyakte nderkombetare per krimet e luftes qe Serbia ka kryer ndaj Shqiptareve ne Kosove eshte loje e ndyte e Thacit dhe Veselit me viktimat e luftes dhe nejrezit e pagjetur.

Pas deshtimit te pazareve me territor ku Thaci tentoi te i jepte Serbise veriun e mashtronte banoret e lugines se Presheves per te manipuluar me faktin se pse ne fakt Veriu do te i jepej Serbise, tani po tentojne te krjojne nje "dhurate" tjeter per Serbine. Duan te ndertojne pas 20 vite lufte nje akuze per krimet e bera qe ne nje moment kjo te behet karta negociouese e Thacit. Thene shkurt e troq ate qe deshi ta arrije duke flae territor dhe si rezultat t ebehet amnisti e dyaneshme qe as Serbia t emos akuzoje Thacin e as Kosova te mos e akuzoje Serbine per krimet e bera.

Gabimi ne llogaritjen e Thacit dhe Veselit edhe ne kete rast jane te shumta:

1. Askush ne Kosove nuk ju beson se e kane me siqneritet. Pas 20 viteve dhe me shume se 15 vite negociata asnjehere te veteme ceshtja e krimeve si e tille nuk eshte bere pjese e agjendes. Deri me sot institucionet e KSoves nuk kane marremundin per te krijuar nje baze te dhenash per emrat dhe rrethanat ne te cilat njerezit jane vrare. Natasha Kandic dhe ekipi saj ka kryer librine memoarve per secilin qytetare Kosovar te vrare ne ate kohe. Ne ate kohe kur kjo gje eshte bere Thaci me piunat e tij Si Hajredin Kuqi kane tentuar ta sabotojne procesin ne te cilin kam investuar me disa vite. Puna e Hajredin Kuqit ka perfunduar me para te shpenzuara kot dhe ne pagesa. Edhe kjo e Veselit ka me qene nje forme tjeter per pagesa dhe pa asnje efekt peerfundimtar.

2. Gjykata speciale e themeluar dhe e votuar me force nga Thaci dhe njerezit e tij eshte formuar pas amnistise qe eshte bere per krimet Serbe dhe pranimine formimit te lista Srpska. Serbet nuk kane nevoje per aminsiti te radhes, kete ju kane falur Thaci shume me heret.

3. Nuk ka perkrahje per gjyakte nderkombetare per idene e Thacit dhe Veselit. Ka perkrahje per te zbuluar dhunimet e Femrave Shqiptare qe eshte merite e Vasfije Krasniqit- Godman. Perkrahje e Elliot Engel, nuk ka te beje asgje me Thacin, Veselin apo Citakun- keta ne menyre perfide po tentojne ta paraqesin si perkrahje per vete. Perkundrazi ajo qe ka bere Vasfije Kransiqi dhe Familja Bytyci eshte nje shuplake fetyres per ata qe kane bredhur me parate publike qe 20 vite ne korridoret e qytetet e Evropes dhe Amerikes dhe asnjehere te vetem nuk kane ngritur ceshtjen e viktimave dhe te pagjetureve.

4. Maskarada publike ne parlament per kete ceshtje eshte edhe nje degradim i turpshem i parlamentit ne funksion te mnaipulimit dhe dezinformimit te qytetareve dhe kqperdorimit te ndjenjave te njerezve ne pergjithesi.

5. Me perkuljen e Thacit para pllakave te perkujtimit te serbve ku shkrueht se keto akte jane kryer nga terroiriste Shqiptare, Thaci ka barazuar krimine Serbise ndaj shqiptareve dhe e ka bere ket egje perdrisa Serbia nuk ak kerkuar kurre flaje e as anje poltikan Serb as sot nuk e parnaon qe ka ndodhur gjenocid ne tentim ne Kosove por as edhe nga e kaluara e afert histtorike ku jane vrare, dhunaur dhe pastruar me dhjetra fshatra e qyteteza shqiptare ne Srbine jugores sot.

6. Meqe edhe kjo nisme e Thacit dhe Veselit e ka per qellim qe te krijojne barazi te krimeve per te bere pazar ne fund me viktimat dhe krimet e Serbise per lirine tyre- Fundi i ketij procesi manipulues do te jete i turpshem.

(Kosova Sot Online)