Bojkotimi i referendumit në katër komunat në veri është akt që tregon se Serbia po përgatitet ta sulmon ushtarakisht me armë Kosovën

Bojkotimi i referendumit në katër komunat në veri është akt që tregon se Serbia po përgatitet ta sulmon ushtarakisht me armë Kosovën
Bojkotimi i referendumit në katër komunat në veri është akt që tregon se Serbia po përgatitet ta sulmon ushtarakisht me armë Kosovën

Muhamet Kelmendi

  • 23 April 2024 - 19:17

Shkruan: ANALISTI-Muhamet Kelmendi

Në veri dhe në komunat tjera ku shumicë është minoriteti serb priten protesta dhe demonstrata të dhunshme. Edhe aksione kriminale, për serbët, çlirimtare, për shtetin tonë terroriste, do të bëhen në veri dhe në brendi të Kosovës, në komunat e ndryshme.

 

Referendumi në katër komunat e veriut të Kosovës është organizuar konform ligjeve që i ka Republika e Kosovës. Më 21 prill u organizua Referendumi. Minoriteti serb i këtyre komunave nuk doli në votim. Me urdhër të klikës shovenoserbomadhe të Beogradit u bojkotua referendumi për ti shkarkuar kryetarët në komunat veriore. Mbeten kryeartët e zgjedhur me vota në prill të vitit 2023. Juridikisht s'ka mundësi brenda 1 viti të ndërmerret ndonjë veprim juridik. Zgjedhjet parlamentare dhe lokale mbahen në vitin e ardhshëm. Bojkotimi u bë nga serbët për të treguar se mbi minoritetin serb po bëhet presion nga organet e shtetit të Kosovës për të ikur në Serbi. Këtë e deklaroi edhe në KS të OKB-së krimineli Vuçiq. Madje shkoi deri atje, sa që e paraqiti gjendjen në katër komunat me shtypje dhe terrorizëm të ashpër. Me këtë u përpoq krimineli Vuçiq të provoj dhunën dhe terrorin. E tëra kjo shkon për të provuar politikën e ndarjes dhe të copëtimit të Kosovës.

 

Tash juridikisht mbeten zgjedhjet e rregullta ose dorëheqja e kryetarëve aktual për të shkuar në zgjedhje. Dorëheqja është akt moral dhe varet kryesisht nga kryetarët. Atë nuk mund ta dikton askush, kuptohet as nga brenda dhe as nga jashtë. Kjo është çështja. Por, nuk mendoj se shteti serb,përkatësisht klika e Vuçiqit mbetet pa vepruar me mjete të dhunës. Në veri dhe në komunat tjera ku shumicë është minoriteti serb priten protesta dhe demonstrata të dhunshme. Edhe aksione kriminale, për serbët, çlirimtare, për shtetin tonë terroriste, do të bëhen në veri dhe në brendi të Kosovës, në komunat e ndryshme. Mbetet që të tregohet nga minoriteti serb dhe Serbia se kështu dhe me këta kryetar në veri të Kosovës, si dhe me këtë qeveri, nuk ka të ardhme dhe as paqe e qetësi. Gjendja do të keqësohet. Priten aksione të ashpra dhe me armë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".