Pushteti i shoqërisë të një numër i vogël njerëzish

Pushteti i shoqërisë të një numër i vogël njerëzish
Pushteti i shoqërisë të një numër i vogël njerëzish

Ali Hertica

  • 25 gusht 2019 - 11:07

Mashtrimi dhe turpi nuk kan të ndalur në të gjitha institucionet e Shtetit të Ksoves.ku pa fije turpi liderët politik dhe ata institucional tregohen aqë navi dhe pa ndergjegje përrsonal,kombtare e shtetrore Kosovës i lëkundet imazhi në botën demokratike, në saje të shumë dukurive negative në shoqëri. Asaj i lëkundet imazhi edhe në saje të keq menazhmit që i bënë qeveria e Kosovës institucioneve të Kosovës. Asaj i lëkundet imazhi edhe në saje të veprimeve të disa subjekteve politike të Kosovës.

Ndërkombëtarët sikur punojnë në disfavor të shtetësisë së Kosovës. Atë që politika e bëri të niveleit të lart pas pavaerësis së Kosoëvs dhe të gjith bizneset thujse arriten në maje të kupollës së shtetit me punët të pista me orjentim të vjedhjeve dhe tjeterësimit të pasurisë së shtetit dhe me krime ordiner , që përmes privatizimit të dyshimtë dhe uzurpimit të të pronës shoqërore në forma qoftë individuale apo grupore , të interest korruptiv të të dy niveleve ,tani pot ë njejtit kerkoin tani besimin e qytetarit në këto zgjedhje.

Ku kjo kast e brisht poltike qe me vite e gjynjezoi qytatarin para varfërisë dhe ikjes të të gjitha kategorive të shoqëris Kosovre në perendim ku keta kriminel të klaneve të ndryhsme në pozita të larta shtetrore ku edhe sot bëjnë biznese të tilla duke e tjetersu qdo gjë që esht e shtetit dhe e shoqërisë ku uzurpun toka,dhe asete të shtetit.

Tek lideret politiik Kosovar me rëndësi është mbushja e xhepave te tyre se shtytja e proceseve përpara të shoqërtis demokratike dhe jetësimin e qytetarit në jetë normale por me parësore për ta ësht që ti mbushin , kontotot e tyre bankare se sa qeshtja madhore siq është shtit dhe sovrani, sepse këta matrapaz e din se rasti nuk mund të përsëritet dhe me qdo kushte e shfrytzoj ne makisimum këto pozita dhe këtë potencial poltik që kan duk e fillua më lojëra të ndyra, ku hyjn të gjitah këto matrapazllaqe si qeveria , komuna, gjykata, prokuroria, mediet vasale e mercenare, dhe sexseret poltik që bëjnë mashtrimin e shpëlarjen e trurit të qytetarëve.

Kosovën e shkatërruar, janë sipërmarrësit e lirë dhe të ndershëm privatë, që ia paguajnë të gjitha detyrimet shtetit deri në centin e fundit. Nëse nuk je pjesë e zinxhirit kriminal, je gjithnjë i bllokuar dhe kurr nuk do punsohesh ku në çdo hap të ligjshëm që ndërmerr. Edhe nëse institucionet, të detyruara ta zbatojnë ligjin, të japin të drejtë, bllokuesit anarkikë as që pyesin për vendimet juridike e ligjore . Pushtetmbajtësit në Kosovë jane mashtrues e gënjeshtarë, të pamëshirshëm dhe u shërbejnë vetëm mafio-oligarkëve të politikës e biznesit të pistë që kanë përfitime të mdha nga keto hallka. 

Ky zingjri poltik është duke e kalbur shtetin dhe degraduar shoqërin ,ku thujse dita ditës po largohen nga kosoava trë të gjitha kategorit e shoqëris nga këta matrapaz poltikë ,ku kjo politikë me këta poletikbërsë të seri tashëm po na çon drejt tjetersimit të shtetit dhe qorrsokak të pa shpresës sepse autorët e këti degradimi shtetror thujse dihet kush është dhe ketyre lojrave të pisat që kan adrs dhe mbështetësit e degradimi të shkatërrimi të shtetit ligjor e demokratik në Republikën e Kosovës,tani koha po troket per sovrani ,sovrani dueht të kendellët dhe të jap denim rigoroz per ata që sot e sollën shtetin me demagogji para qytetarit buz gërmines dhe varëferin e skajshme.

(Kosova Sot Online)