Pse duhet rinumërimi i votave në Kosovë?

Pse duhet rinumërimi i votave në Kosovë?
Pse duhet rinumërimi i votave në Kosovë?

Muhamet Kelmendi

  • 14 nëntor 2019 - 16:49

Shkaqet qe kan derguar te vendimin per rinumerim te votave ne 50% jane te shumeta. Madje eshte e rruges qe te gjithe vendvotimet te rinumerohen.

Ndoshta edhe vete zgjedhjet te perseriten.

Matrapazelleku i kandidateve neper parti me njeri tjeterin dhe ne mes vete partive ka qene i dukshem.

Partite i kane vjedhur votat e njera-tjetetes. Por, vjedhjet dhe keqeperdorimet e votave, kryesisht jane bere ne kuader te nje partie nga kandidatet.

Eshte shkuar gjendja atje saqe as vota e vete kandidatit nuk eshte ne listen e votave, pa folur per votuesit neper vende te ndryshme te Kosoves.

Kjo situate ka krijuar nje gjendjeje ku votuesi ka dalur i papjekur dhe  i pabesuar ne voten e vete.

Ka raste kur matrapazet e fuqise financiare kane blere votat ne tere nje liste, duke i zevendesuar dhe natyrisht se votat e votueseve jane shkaterruar.

Vjedhjet dhe blerjet jane bere kudo.

Vjedhjet jane bere neper fshatra dhe neper qytete. Nuk eshte bere dallim fare. Eshte lejuar nga organet e shtetit dhe nga KQZ nje veprimtari e ashper kriminale.

Gjate fushates dhe ne zgjedhje kishte cdo dite me qindra vepra penale. Ato shkonin nga mashtrimet e ndryshme nepermjet punesimit, pozites ne shtet dhe ne parti, deri te blerja e votes.

Dhe, natyrisht se kulmi i vepres penale eshte puna e numerimit te votave nga komisaret te cilet kane luajtur si me kokerrat e misrit apo edhe me rende, duke i shkaterruar votat dhe duke sjellur fletvotime te reja te mbushura te votimit.

Tere kjo ne syte e KQZ. Me kete ka rene ne kundershtim me ligjin.

KQZ ka kryer veper te rende penale. Ato duhet te terhiqen dhe te ndiqen penalisht. Pa denime nuk sherohet gjendja.

Nepermjet kesaj veprimtarie te lejuar nga KQZ u ndryshua vullneti i qytetareve te shprehur me votat e tyre dhe po na del nje Kuvend i matrapazeve dhe i elementeve te pasur qe me para dhe me njeqind mashtrime folen me vota te paret neper lista.

Mjafton te shikohet kush jane ata, nga vijne dhe me cka merren; cfare pasurie kane dhe natyrisht del kriminaliteti i larte dhe zgjedhjet teresisht behen te pavlereshme.

Cdo gje per keto zgjedhje mund te thuhet pervec faktit se ky Kuvend me kete perberje te deputeteve nuk eshte Kuvend i votueseve ne Kosove.

Eshte thjeshte Kuvend i matrapazeve dhe i vjedheseve ordiner ne Kosove.

Dashte zoti te jam gabim!

(Kosova Sot Online)