Bandat që e kanë kapur shtetin po i dorëzohen Serbisë, na e qiten faqen e zezë në skenën ndërkombëtare

Bandat që e kanë kapur shtetin po i dorëzohen Serbisë, na e qiten faqen e zezë në skenën ndërkombëtare
Bandat që e kanë kapur shtetin po i dorëzohen Serbisë, na e qiten faqen e zezë në skenën ndërkombëtare

Reshat Badallaj-Zhuriani

  • 27 korrik 2020 - 07:36

Shkruan: Reshat Badallaj- Zhurjani

 “Këta kryebanditë, nuk është koha që të shkojnë në hotelet më të shtrenjta të botës dhe të bëjnë dyzen ahengu me këlyshët e Jovica Stanishiqit dhe t´i bien Kosovës me gërshërë hartash. Në fund të fundit duhet të thotë populli fjalën e tij se nuk bënë më kështu se me fajin e këtyre kryebanditëve jemi këtu ku jemi. Shikoni se si kemi mbetur taman si një dele e zezë në Evropë. Bota i ka përcjell të gjitha këto veprime të këtyre krye hajnave që u bënë super milionerë dhe nuk qanin hallin as të shtetit dhe as të qytetarëve të saj, dhe jo që kemi pasur njohje të reja po të gjitha ata njohje që i ka blerë Behxhet zeza, kumbara i Serbisë fashiste dhe i Slobodan Millosheviqit, tani i ranë pishman”.

-Mjerisht, deshëm apo s´deshëm, ne duhet pranuar se që nga paslufta e deri më sot, jemi bërë horë para botës së qytetëruar me këto banda politike që kurrë nuk i vunë interesat e shtetit dhe qytetarëve të saj para interesave politike dhe interesave të tyre personale. Këto banda në vend se të shohin se në çfarë gjendje ka ardhur vendi, këto banda dhe këta kryebanditë merren me konkurrencë kundër njeri tjetrit dhe luftën për pushtet. I gjithë ky turp dhe kjo paaftësi që po ndodhë me këta aktor të këtyre bandave politike shkon në ujë në mullirin e Serbisë fashiste dhe ata i fërkojnë duart dhe punojnë për interesa të tyre. Kjo bandë e Dulles së Hotit është një bandë e krijuar nga derri plak dhe argati i deri djeshëm i Serbisë fashiste,kopili i Titos, Isa Mustafa. Më besoni se edhe kjo bandë do ta ketë fatin e bandave politike të deritashme, pra nuk do ta përfundoj mandatin deri në fund. Në cilin vend të botës ndodhë kjo kur bandat e faqes së zezë që mezi e kalojnë pragun zgjedhor, në fakt as atë nuk e kanë kaluar, por me dallavere hyjnë dhe këta banditë e formojnë qeverinë, po kjo nuk ndodhë as në Afrikë. Pastaj si mund të bëhet qeveria me krye hajna të dëshmuar zyrtarisht dhe që janë ndjekur penalisht dhe me kopilë të Titos, hajna të Diasporës dh me një ahmak, gjysmë analfabet dhe xhambaz si ai qafiri i Serbisë që quhet Behxhet Pacolli.

Të gjitha këto janë banda shpirt shiturish dhe tradhtarë. Ju lutem më tregoni ku ndodhë kjo kur po këta kryebanditë dhe banda i japin tokë Malit të Zi, i japin tokë prapa shpinës Serbisë dhe merreni me mend në vend se pse duhet të ngritët populli qoftë edhe me dhunë kundër këtyre kryebanditëve , populli jo i tëri duartroket!!! Këta kryebanditë përse të paktën njëherë nuk i marrin punët seriozisht po merren me selame kur shahen!? Për të mirën e vendit do të duhej të merren të gjithë bashkërisht, të flasin me një zë për interesa të popullit dhe të shtetit e jo të merren për të shpëtuar lëkurat e tyre prej banditësh t´i falin Malit të Zi dhe Serbisë fashiste toka për një fotele, kësaj nuk i thuhet ndryshe pos tradhti dhe matrapazllëk.

Sa i përket asaj bandës famëkeqe të atij klani mafi-oligarkësh e "pronto" që 55 herë ja kalon klanit të zemunpoljes që e plaçkitën vendi deri në palcë nuk janë më të mirët dhe asgjë nuk ndryshon duke i´a qitur fajin njëri-tjetrit por është një kohë që nuk pret dhe të bëhemi bashkë dhe ti tregojmë Serbisë se nuk lëshojmë pe dhe jo të flasin kryebanditët në emër të tyre pa e pyetur popullin dhe duke ngrënë dreka e darka bashkë me pushkaxhinjët dhe gjakzinjët serbian me djersën e taksapaguesve. Këta kryebanditë, nuk është koha që të shkojnë në hotelet më të shtrenjta të botes dhe të bëjnë dyzen ahengu me këlyshët e Jovica Stanishiqit dhe t´i bien Kosovës me gërshërë hartash. Në fund të fundit duhet të thotë populli fjalën e tij se nuk bënë më kështu se me fajin e këtyre kryebanditëve jemi këtu ku jemi. Shikoni se si kemi mbetur taman si një dele e zezë në Evropë. Bota i ka përcjell të gjitha këto veprime të këtyre krye hajnave që u bënë super milionerë dhe nuk qanin hallin as të shtetit dhe as të qytetarëve të saj, dhe jo që kemi pasur njohje të reja po të gjitha ata njohje që i ka blerë Behxhet zeza, kumbara i Serbisë fashiste dhe i Slobodan Millosheviqit, tani i ranë pishman.

Pra, mendoj se është e domosdoshme pjesëmarrja gjithëpërfshirëse, por unë kam drojën se nuk shkojmë para deri sa janë akoma këta kryebanditët, krye hajnat dhe krye lehaqenët që janë dëshmuar se nuk kanë punuar asgjë për shtetin dhe kombin, pos tradhti dhe hajni. Koha nuk pret dhe është mirë të thotë populli fjalën e tij për një ndryshim rrënjësor dhe jo me këta kopilë dhe derra të qenit plak Titos. Kosova duhet të ketë burra që t´i vendosin kushte Serbisë për njohje dhe pikë, dhe jo me këta dallaverxhit dhe këta matrapazët e sojit sojzës”.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".