Shokon studiuesi: Njerëzit u sollën në Tokë, jeta ka nisur në një planet tjetër

  • 12 gusht 2019 - 12:06
Shokon studiuesi: Njerëzit u sollën në Tokë, jeta ka nisur në një planet tjetër

Një teori konspiracioni e shfaqur në internet pretendon se raca njerëzore ka origjinën nga një tjetër planet. Dr. Ellis Silver, një studiues që ka analizuar evolucionin e racës njerëzore prej shumë vitesh, ka pohuar tani se origjina jonë nuk është nga toka, por nga një botë alienësh.


Në librin e tij me titull “Njerëzit nuk janë nga Toka”, Silver thotë se raca njerëzore nuk ka lindur në këtë planet dhe madje përmendi edhe prova të ndryshme për të argumentuar hipotezën e tij.

Sipas Silver, ka shumë dallime mes njerëzve dhe specieve të tjera në tokë, dhe kjo e ka detyruar atë që të dalë në një përfundim të tillë.

Në librin e tij, studiuesi thekson faktin se njerëzit janë shumë të ndjeshëm ndaj dritës së diellit, diçka me të cilën speciet e tjera në botë janë të imunizuara.

Silver argumenton se zvarranikët në tokë janë të aftë të rregullojnë temperaturën e tyre kur ekspozohen ndaj dritës së diellit.

Ndërsa ekspozimi ndaj dritës së diellit për një periudhë mjaft të gjatë kohore do të shkaktojë marramendje dhe goditje në zemër tek qeniet njerëzore.

“Njerëzit janë me sa duket speciet më të zhvilluara në planet, megjithatë janë çuditërisht të papërshtatshëm për mjedisin e Tokës: dëmtohet nga rrezet e dellit, nuk pëlqejnë ushqimet natyrale dhe kanë një shkallë qesharake të sëmundjeve kronike, e të tjera,”-shkruan ai.

Silver se vështirësia për të lindur fëmijë është gjithashtu një provë se njerëzit vijnë nga një botë e huaj.

Por çfarë i bëri alienët që të na sillnin këtu? Studiuesi ka paraqitur shumë teori se pse qeniet njerëzore janë sjellë në Tokë.

Sipas tij, toka mund të jetë një lloj burgu galaktik dhe shpjegon natyrën tonë të dhunshme si specie.

“Toka mund të jetë një planet burgu pasi ne jemi specie të dhunshme natyrore dhe do jemi këtu derisa të mësojmë të sillemi mirë,”-shtoi Silver.

Kjo nuk është hera e parë që një kërkues i lartë po kërkon origjinën e huaj të njerëzve, shkruan ora news.

Disa ditë më parë, Brian Cox, i cili shërben si profesor i fizikës së grimcave në Shkollën e Fizikës dhe Astronomisë në Universitetin e Mançesterit, ka pohuar se njerëzit mund të jenë marsianë që kanë arritur në tokë me anë të meteorëve ose trupave të tjerë të hapësirës.

(Kosova Sot Online)