Shefi i NASA’së thotë se mega-raketa që do dërgojë njerëzit në Hënë është 90% gati

  • 16 gusht 2019 - 08:15
Shefi i NASA’së thotë se mega-raketa që do dërgojë njerëzit në Hënë është 90% gati

Raketa më e re e NASA’së do të jetë e gatshme në kohën e përcaktuar, thotë administratori kryesor i NASA’së, Jim Bridenstine.

Në një konferencë për media të enjten në Nju Orleans, Bridenstine tha që inxhinierët tani kanë përfundur katër të pestat e punës. Kjo falë investimit të madh të agjencisë hapësirore në këtë projekt.

Një plan i ri për të dërguar njerëzit në Hënë pritet të jetësohet në vitin 2024. Pritej që NASA të përdor një raketë të prodhuar komercialisht, por ajo hoqi dorë nga këto plane duke iu kthyer planeve të vjetra.

“Kjo do të jetë raketa më e madhe, më e fuqishme dhe më e ndërlikuara e ndërtuar ndonjëherë”,tregoi Bridenstine.

Testi i parë për ëktë raketë pritet të jetë në vitin 2020.

(Kosova Sot Online)