A jeni gati për të jetuar në Mars, vjen lajmi i shumëpritur nga Nasa

  • 02 tetor 2019 - 21:11
A jeni gati për të jetuar në Mars, vjen lajmi i shumëpritur nga Nasa

Nasa është afër gjetjes së jetës në Mars por bota nuk është e gatshme për implikimet "revolucionare" të zbulimit, tha shkencëtari kryesor i agjencisë hapësinore, transmeton gazeta "Kosova Sot Online".

Dr Jim Green ka paralajmëruar se dy rovera nga Nasa dhe Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA) mund të gjejnë prova të jetës brenda disa muajsh nga mbërritja në Mars në Mars 2021.

ExoMars Rover, i cili është quajtur "Rosalind" në kujtim të kimistit britanik Rosalind Franklin, do të kërkojë jetë ekstra-tokësore duke shpuar 6.5 metra poshtë në thelbin e Marsit për të marrë mostra.

Ato mostra do të grumbullohen dhe ekzaminohen për lëndë organike në një laborator mobil.

Dr Green e krahasoi zbulimin e mundshëm kur astronomi Nicolaus Copernicus deklaroi se Toka rrotullohet rreth Diellit në shekullin e 16-të.

(Kosova Sot Online)