A mund t'ia vendosim vetes një tru roboti?

  • 13 nëntor 2019 - 09:54
A mund t'ia vendosim vetes një tru roboti?

Neuroshkencëtari Randal Koene parashikon një të ardhme, në të cilën mendja mund të jetojë përgjithmonë, me ndihmën e një kompjuteri. Stephen Hawking së fundmi ka paralajmëruar se njerëzimi mund të zëvendësohet nga makinat inteligjente.

Sido që të jetë, ekziston edhe një skenar i mundshëm për të ardhmen, ku do të dominojnë kompjuterët, në të cilën botë ne, njerëzit, do të mund të luajmë rol dominues. Randal Koene, i cili është duke u marrë me mënyrën e përdorimit të rivalizimit të trurit të njeriut, duke përdorur makina, beson se do të jemi në gjendje t'i zhvendosim dijen tonë në një kompjuter dhe të jetojmë përgjithmonë. Ideja e Koene-it është se në të ardhmen në mendjen tonë mund të ekzistojë në një tru artificial.

(Kosova Sot Online)