A ekzistojnë me të vërtetë satelitët artificialë?

  • 28 nëntor 2019 - 09:21
A ekzistojnë me të vërtetë satelitët artificialë?

Ka gjithnjë e më shumë zëra se satelitët artificialë, pra ata të bërë nga njeriu, nuk ekzistojnë dhe se pamjet e tyre, që transmetohen në media, janë të tërat false. Të përmendura së pari nga shkrimtari mason i zhanrit fantastik-shkencor, Arthur C. Clarke në vitin 1945, sipas informatave zyrtare, satelitët artificialë nuk vonoi shumë e u bënë realitet.

Por, kjo është e pamundur për shumë arsye, duke përfshirë edhe faktin se pika e shkrirjes së metaleve që përdoren për prodhimin e këtyre satelitëve, është shumë më e ulët sesa temperatura në termosferë, ku thuhet se gjenden satelitët. Satelitët, stacionet hapësinore, teleskopi "Hubble" dhe udhëtimet në gjithësi, marrë në përgjithësi, janë ndër mashtrimet më të mëdha të shekullit dhe NASA është organizata më e suksesshme propagandistike në histori. Në internet tanimë qarkullon një video në të cilën jepen të gjitha faktet pse është i pamundur ekzistimi i satelitëve artificialë. Shikojeni atë video dhe vendosni vetë se kujt do t'i besoni.

(Kosova Sot Online)