Rrëfime tronditëse rreth reinkarnacionit (2)

  • A.P /
  • 13 gusht 2020 - 15:27
Rrëfime tronditëse rreth reinkarnacionit (2)

Dhimbja nga lëndimi i vjetër

Katërvjeçari Edward Austrian herë pas here ishte ankuar se kishte dhimbje fyti. Për më tepër, ai i kishte treguar nënës së tij disa rrëfime shumë të detajuara, në të cilat ai pretendonte se kishte qenë ushtar i Luftës së Parë Botërore, ku, sipas tij, ai ishte qëlluar në fyt dhe kishte vdekur. Përfundimisht, pasi që kjo gjendje ishte bërë e padurueshme, prindërit e djaloshit kishin vendosur ta dërgonin tek doktorët, megjithatë ata nuk kishin arritur ta gjenin shkaktarin e dhimbjeve të fytit. Si rrjedhojë, doktorët kishin vendosur t'ia heqin bajamet nga fyti, veprim pas të cilit në pjesën e brendshme të fytit të katërvjeçarit kishte filluar të zhvillohej një cist, që i kishte lënë të habitur edhe doktorët. Gjithsesi, me kalimin e kohës, pa asnjë lloj trajtimi, cisti kishte filluar të zhdukej. Pra, ka mundësi që shpirti i vjetër po i shëronte ngadalë plagët në trupin e ri. 

Vajza gjen shtëpinë e saj të vjetër

Një vajzë e vogël që quhej Ampan kishte raportuar se i kujtohej jeta e kaluar si një pesëvjeçare. Ajo vazhdimisht kishte insistuar që prindërit e saj ta dërgonin në shtëpi, mirëpo ata gjithmonë i ishin përgjigjur, duke i thënë se ajo veçse ishte në shtëpi. Si rrjedhojë, ajo ia kishte shpjeguar prindërve të saj se si ajo kishte jetuar në një fshat të afërt, në Buhom, dhe se kishte vdekur nga gripi, duke shtuar që në jetën e kaluar ajo ishte quajtur Somwong. Kur Ampan i kishte mbushur tetë vjet ajo dhe familja e saj kishin shkuar në një festival fetar në Buhom ku Ampan i kishte dërguar prindërit e saj tek një shtëpi, për të cilën kishte pretenduar se kishte qenë e saja. Ajo më pas ishte takuar edhe me një grua, të cilën e kishte quajtur nënë. Për më tepër, Ampan kishte thënë se po kërkonte një hajmali dhe kishte shkuar drejt e në vendin ku Somwong e kishte fshehur. Nga ajo ditë, Ampan rregullisht e kishte vizituar familjen e saj të vjetër.

Kërkimi i Bridey Murphy-t

Një rast shumë i njohur i reinkarnacionit është ai i gruas nga Kolorado që quhej Virgina Tighe, e cila ishte përzgjedhur që të hipnotizohej nga një burrë lokal, që quhej Morey Bernstein. Menjëherë pasi që kishte rënë në hipnozë, Virgina kishte filluar të fliste me një aksent të rëndë irlandez. Supozohet që asaj i ishin kujtuar këngë dhe tregime irlandeze, gjatë kohës kur ka qenë nën ndikimin e hipnozës. Ajo kishte thënë që ishte lindur në vitin 1798, dhe se quhej Bridey Murphy, për të vazhduar më pas me tregimin për familjen dhe bashkëshortin e saj. Morey Bernstein i kishte shënuar të gjitha gjërat që Virgina i kishte përjetuar dhe më pas i kishte përmbledhë në një libër, që ishte bërë bestseller. (Fund) 

(Kosova Sot Online)