NASA: Asteroidi 24 metra i gjatë është nisur sot drejt Tokës

  • A.P /
  • 19 September 2022 - 22:21
NASA: Asteroidi 24 metra i gjatë është nisur sot drejt Tokës

Një asteroid masiv 24 metra i gjerë është nisur drejt Tokës sot, më 19 shtator, tha NASA.

Në muajt e fundit ka pasur shumë thirrje për kalime të afërta të asteroidëve meTokën.

Gushti “u bombardua” me fluturime asteroidësh dhe muaji shtator po ndjek trendin.

Tre asteroidë kaluan afër Tokës vetëm dje dhe dy të tjerë protet të bëjnë afrime të afërta me planetin sot, njëri prej tyre i quajtur Asteroidi 2022 SF.

Asteroidi 2022 SF është nisur sot drejt Tokës me një shpejtësi prej 60.372 kilometra në orë, sipas NASA-s.

Ai do të bëjë kalimin e tij më të afërt me planetin, në një distancë prej afro 5.5 milionë kilometrash.

Megjithëse asteroidi 2022 SF nuk pritet të godasë Tokën, ai është klasifikuar si një objekt potencialisht i rrezikshëm për shkak të afërsisë me të cilën do të kalojë Tokën.

Asteroidi 2022 SF është pjesë e grupit të asteroidëve Apollo.

(Kosova Sot Online)