Një eklips hibrid është një funksion i lakimit të Tokës

  • A.P /
  • 20 April 2023 - 14:22
Një eklips hibrid është një funksion i lakimit të Tokës

Një eklips diellor hibrid i pari i këtij lloji në gati 10 vjet u shfaq të mërkurën.

Gjatë kësaj ngjarjeje të rrallë qiellore, hëna kaloi midis Tokës dhe Diellit duke përfshirë pjesë të Australisë, Timorit Lindor dhe Indonezisë.

Eklipsi hibrid filloi mbrëmjen e të mërkurës dhe zgjati deri në orët e mëngjesit, sipas EarthSky.

 

I njohur ndryshe si një eklips unazor total, një eklips hibrid është një funksion i lakimit të Tokës.

Një eklips total, i krijuar nga hija qendrore dhe më e errët e hënës, e njohur si ombra e saj, shkakton një errësim të shkurtër të qiellit, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, pasi hëna bllokon pothuajse të gjithë diellin përveç atmosferës së saj të jashtme të zjarrtë nga pamja.

(Kosova Sot Online)