Gjendet një lodër se*ksi 2000-vjeçare në rrënojat e lashta

  • A.P /
  • 05 February 2024 - 14:00
Gjendet një lodër se*ksi 2000-vjeçare në rrënojat e lashta

Një ‘dildo 2000-vjeçare’ është zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar dhe shkencëtarët thonë se është shembulli më i hershëm i llojit të lodrës së seksit të lashtë romake që është gjetur deri më tani, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Objekti u gjet pranë shumë këpucëve, aksesorëve të veshjeve dhe produkteve artizanale, dhe fillimisht u klasifikua si një pajisje mallkimi përpara se studiuesit të fillonin të mendonin se ishte pikërisht ajo që dukej, shkruan uniland,

 

Mendimi i tyre i parë ishte se ajo u përdor si një dildo funksionale, megjithëse ka të ngjarë të mos ishte përdorur për penetrim, thjesht për stimulim klitorial.

Lektor i vjetër i arkeologjisë në Universitetin e Newcastle, Rob Collins tha, “Ndonjëherë ato [dildo] nuk përdoreshin gjithmonë për kënaqësi… ato mund të jenë mjete torture”.

Teori të tjera janë se ai përdorej si një shtypës për të shtypur ilaçin, ose mund të ishte vendosur në hyrje të ndërtesave për të promovuar fat të mirë për bizneset.

(Kosova Sot Online)