Receta e Cekës - Shporteza filigrani - Reçeta - Kosova Sot
Receta e Cekës - Shporteza filigrani

Receta e Cekës - Shporteza filigrani

PËRBËRËSIT:

2 të bardha vezësh,

100 gr. sheqer pluhur,

110 gr. miell,

1 qeskë vanile.

Me ndihmë të pjatës vizatohet forma në letër. Vezët dhe sheqeri tunden në mareng të dendur, pastaj shtohet mielli me sh. vanileje. Letra e vizatuar shtrohet në tepsi, mbi të vendoset letër pergamenti. Kaushi mbushet me masën e përgaditur, pastaj me kujdes vizatohet me brum modeli. Piqen në furrë me temp. 200 gradë C për 5-6 min. Sa janë të nxehta me kujdes largohen nga letra me majë thike dhe menjëherë vendosen në filxhanë qumështi, në mënyrë që ta marrin formën e rrumbullakët. Me shportëza të mbushura me akullore 2-3 ngjyrëshe, shërbehet pure mjedrash ose dredhëzash.

(Kosova Sot) 

18 orë e 45 minuta më parë
19/12/18