Receta e Cekës:Tortë me dredhëza - Reçeta - Kosova Sot
Receta e Cekës:Tortë me dredhëza

Receta e Cekës:Tortë me dredhëza

PËRBËRËSIT:

6 vezë, 6 lugë sheqer, 6 lugë miell, 1 pluhur paste, 1 kg. dredhëza, 2 krem të rrahur, sheqer pluhur Përgaditet patishpani dhe piqet në kallëp torte. Pasi të ftohet, npritet në tri pjesë, ose piqen 3 kore veç e veç. Gjysma e mdredhëzave shtypen dhe përzihen me kremin e rrahur të msheqerosur sipas shijes. Koret luhen me kremin e përgaditur mdhe mbi krem vendosen dredhëzat e prera përgjysmë. Kjo tortë e lehtë zbukurohet me dredhëza të tëra.

(Kosova Sot)

21 orë e 43 minuta më parë
12/12/18