Cilat janë dobitë për trupin tuaj nëse konsumoni ullinj?

  • 20 prill 2019 - 08:27
Cilat janë dobitë për trupin tuaj nëse konsumoni ullinj?

Ullinjtë janë të pasur me hekur, kalcium, fibra, bakër, vitaminë K, vitaminë E dhe natrium. Ja çfarë ndodh trupit nëse i konsumoni:

Nxit humbjen në peshë dhe kontrollon peshën

Ullinjtë janë të pasur me yndyra mono të ngopura dhe fibra. Këto dy komponentë na bëjnë të ngopur dhe të lumtur.

Mbrojë zemrën

Aminoacidet kryesore që gjenden në ullinj janë acidet oleike. Është zbuluar se kjo yndyrë e shëndetshme përmirëson shëndetin e zemrës, rregullon nivelin e kolesterolit.

Ulin shtypjen e gjakut

Disa studimet që janë bërë me ullinjtë, në Spanjë dhe në Itali, kanë vëzhguar rreth 140 mijë pjesëmarrës që kishin konsumuar vajin e ullirit, kishin shtypje të ulët dhe normale të gjakut, e kjo kishte ulur rrezikun për sulm në zemër dhe në tru.

(Kosova Sot)