Luftojeni agoninë e cermës me një gotë lëng qershie

  • 19 gusht 2019 - 08:22
Luftojeni agoninë e cermës me një gotë lëng qershie

Konsumimi për çdo ditë i lëngut të qershisë do të mund të ju ndihmonte mijëra njerëzve ta mposhtin cermën, sëmundje kjo në të cilën metabolizmi i dëmtuar shkakton artritin, sidomos në nyjat dhe eshtrat e vegjël të këmbëve, depozitimin e gurëve gëlqerorë dhe dhimbjet akute.

Kjo gjendje pikëlluese, që prek një në 14 meshkuj dhe një në 35 femra në Britani, ndodh kur acidi i tepërt i urinës kristalizohet në nyja, sidomos në gishtin e madh të këmbës. Por, tani një studim i bërë nga universiteti "Northumbria" tregon se konsumimi i lëngut të qershisë, i cili posedon antioksidues dhe përbërës antiinflamator, ndihmon në pastrimin e urinës shtesë në trup brenda vetëm disa orëve. Konsumimi i vetëm 30 ml të këtij lëngu me ujë, dy herë në ditë ndikon në uljen e gjakut në urinë dhe redukton inflamacionet, zbulon studimi. Ekspertët pohojnë se megjithëse ky është.

(Kosova Sot Online)