Magnezi, për relaksim

  • 11 dhjetor 2019 - 10:05
Magnezi, për relaksim

Nëse vuani nga dhimbjet e kokës, ju kapin ngërçet në muskuj, ju mundon pagjumësia apo thjesht jeni nën stres - çyshtë koha që vetes tuaj t'i dhuroni pak relaksim. Një nga mënyrat është përdorimi i magnezit. Llojin e magnezit mund ta përdorni në formë të lëngshme, me tretjen në ujë apo në lëngje. Klori i magnezit ndikon si qetësues ndaj nervave dhe nxit një punë të qetë.

Simptomat e mungesës së magnezit përfshijnë lodhjen, pagjumësinë, mos funksionimi i muskujve, të rrahurat e zemrës. Magnezi është komponentë kyçe në proceset ku krijohet energjia muskulore nga karbohidratet, proteinave dhe yndyrave. Merr pjesë në eshtra, dhëmbë, sintezën e proteinave.

(Kosova Sot Online)