Përgatiteni vetë recetën antike kundër dhimbjeve të eshtrave

  • 19 shkurt 2020 - 15:04
Përgatiteni vetë recetën antike kundër dhimbjeve të eshtrave

Japonezët besojnë se ky tonik dhuron jetë të gjatë dhe shëndet. Dhimbja në eshtra dhe në nyja nuk është diçka që dikush dëshiron ta durojë çdo ditë, por disa njerëz janë të detyruar. Ilaçet mund të jetë të shtrenjta, e janë të dëmshme për pjesën tjetër të trupit. Ky ilaç i vjetër shtëpiak ju largon të gjitha dhimbjet në eshtra dhe në nyja. Ekzistojnë shumë ilaçe vendore që janë përdorur me mijëra vite para nesh. Luftëtarët Samuraj besojnë se toniku nga vezët dhe uthulla është burim i forcës dhe qëndrueshmërisë. Në këtë mënyrë konsumimi i artikujve të përmendur absorbon më shumë proteina, kalcium dhe vitamina nga vezët.

UDHËZIMET PËR PËRGATITJEN E RECETËS:

1. Merrni një vezë dhe e vendosni në 150 miligramë uthull të mollës; 2. Veza le të qëndrojë aty për një javë rresht derisa lëvorja në përgjithësi të mos tretet;; 3. Pas shtatë ditëve kur lëvorja të jetë tretur, hiqni shtresën hollë dhe përsëri vezën e ktheni në uthull edhe për një kohë të caktuar; 4. Rreth 3 ml të masës e vendosni në gotën me ujë të vakët dhe e pini për tri herë në ditë për dhimbjet. 


(Kosova Sot Online)