Perimja që është më e shëndetshme pas zierjes

  • 10 prill 2020 - 12:17
Perimja që është më e shëndetshme pas zierjes

Për të përgatitur ushqim të shijshëm, shpeshherë artikujt i nënshtrohen ngrohjes termike, e pikërisht kështu shkatërrojmë substancat e tyre shëruese. Pakësoni ndjenjën e fajit dhe kuptojeni cilat ushqime janë më të shëndetshme pas zierjes.

Nutricistja Mel Wakeman këshillon cilat janë ato: - domatja - karota - spinaqi dhe - kërpudhat Këto janë ushqime që janë shumë më të shëndetshme pas zierjes. Por, kujdes të mos e teproni me zierjen. Zierja e tepërt mund të shkatërrojë vitaminat, prandaj është më mirë të kombinoni perimet e freskëta dhe të ziera.

(Kosova Sot Online)