Parandaloni paradentozën me recetë të thjeshtë

  • E.K /
  • 28 January 2021 - 14:07
Parandaloni paradentozën me recetë të thjeshtë

Shumica e njerëzve nuk e dinë se vuajnë, derisa të jetë tepër vonë. Paradentoza është infeksion kronik që prek mishin e dhëmbëve dhe depërton te dhëmbi. Shkaqet e paradentozës janë miliona baktere, të cilat jetojnë në gojën e njeriut dhe përhapen si pasojë e ushqimit jo të shëndetshëm dhe higjienës së keqe. Statistikat tregojnë se 30 deri 40 për qind vuajnë nga kjo sëmundje. Paradentoza është një nga shkaqet më të shpeshta të humbjes së dhëmbëve te personat e rritur.

Për fat të keq, paradentoza shfaqet me simptoma të vogla, kështu që shumica e njerëzve nuk mundet ta vërejë se vuan nga kjo sëmundje apo infeksion. Simptomat që duhet dalluar janë: mishi tepër i ndjeshëm, mishi i ënjtur i dhëmbëve, ngjyra tejet e kuqe e mishit të dhëmbëve, aroma nga goja, shija e çuditshme në gojë, dhimbje në dhëmbë dhe në mishin e tyre. Receta popullore që shëron këtë problem është pastrimi i dhëmbëve për çdo ditë me vaj ulliri. Vaji i ullirit kujdeset mirë për dhëmbët dhe mishin e dhëmbëve, parandalon rritjen e baktereve dhe zbut infeksionet

(Kosova Sot Online)