Kujdes! Këto aktivitete të përditshme dëmtojnë shpinën tuaj

  • E.K /
  • 26 February 2021 - 08:32
Kujdes! Këto aktivitete të përditshme dëmtojnë shpinën tuaj

Shpina është shumë e rëndësishme që qëndrojë e shëndetshme, prandaj duhet të kujdeseni për të në çdo moshë. Ne të abcnews.al ju kemi sjellë një listë të disa aktiviteteve tona të përditshme, që dëmtojnë shpinën, ose më saktë shtyllën kurrizore.

1. Larja e dhëmbëve

Kur marrim një pozicion të caktuar, presioni mbi shtyllën kurrizore është shumë i lartë. Nëse duhet të qëndroni në këmbë për orë të tëra çdo ditë, duhet të gjeni një mënyrë për të zbutur ndikimin e dëmshëm në shpinë.

2. Larja e enëve

Kur lani enët, zakonisht qëndroni në një pozicion gjysmë të përkulur me krahë të tendosur. Për shkak të kësaj, disqet ndërvertebrore të seksionit torakal konsumohen shpejt, gjë që çon në dhimbje midis shpatullave,

3. Mbajtja e çantave nga supermarketi

Pavarësisht nga realiteti dëshpërues, ku supermarketet i shesin qeset me lekë, mos u kurseni për t’i blerë. Disa lekë shtesë do të shpëtojnë shtyllën tuaj kurrizore nga presioni  shtesë.

4. Larja e dyshemesë

Nëse jo çdo ditë, një herë në javë ne pastrojmë shtëpitë tona duke torturuar barbarisht shtyllën kurrizore. Këmbët dhe shpina e tendosur, lëvizjet aktive të krahëve, ngritja e peshave, janë një rrezik për shëndetin tuaj.

5. Lidhja e atleteve

Gjithçka ka të bëjë me një qëndrim të përkulur që dëmton disqet intervertebrale. Nën presion të vazhdueshëm, substancat ushqyese largohen nga shtylla kurrizore dhe ajo rrafshohet. Kjo rezulton në shtypje ose dhimbje të zonës. Një furnizim i ri me elementë të nevojshëm rimbushet vetëm kur trupat tanë ndihen rehat, për shembull, në gjumë. Është thelbësore që të monitorojmë ndjesitë në shpinë gjatë ditës dhe të mos i sforcojmë ato.

(Kosova Sot Online)