Nëse doni të forconi sistemin imunitar, mbani gjithmonë parasysh këto 3 këshilla

  • G.G /
  • 16 March 2021 - 11:23
Nëse doni të forconi sistemin imunitar, mbani gjithmonë parasysh këto 3 këshilla

Jini të vetëdijshëm për rolin e vitaminave dhe mineraleve.

Ka disa vitamina dhe minerale të cilat mund të kenë një ndikim të drejtpërdrejtë në sistemin tuaj imunitar. Ndoshta kimikati më i njohur është vitamina C, një substancë e njohur për të forcuar integritetin qelizor dhe për të luftuar sëmundjet sezonale të tilla si gripi.

Sidoqoftë, duhet të përmendim disa lëndë ushqyese të tjera të dobishme të cilat duhet të përfshihen në dietën tuaj ditore si:

Vitamina D për shëndetin e frymëmarrjes

Zinku për të ndihmuar në luftën kundër infeksioneve

Vitamina E për të ruajtur lëkurën e shëndetshme dhe për të shëruar dëmtimet

Vitaminat B kompleks për të rritur metabolizmin tuaj dhe për të siguruar një burim natyral të energjisë.

Tani mund të shohim pse është e rëndësishme të konsumojmë rregullisht shumë fruta dhe perime. Frutat agrume dhe perimet jeshile me gjethe janë veçanërisht të dobishme, pasi ato përmbajnë nivele të fuqishme të substancave të përmendura më sipër.

Mësoni në lidhje me fuqinë e plotësimit.

Mund të jetë akoma e mençur të merrni shtesa natyrore, pasi shumë individë nuk janë në gjendje të marrin shtesat e rekomanduara ditore të substancave që rrisin imunitetin. Kjo është arsyeja pse multivitaminat janë bërë kaq shumë të popullarizuara.

Miratoni zakone të shëndetshme.

Një sistem i fortë imunitar gjithashtu mbështetet shumë në stilin e jetës tuaj. Për shembull, shmangni substancat e dëmshme si alkooli dhe nikotina.

Bëni midis shtatë dhe tetë orë gjumë cilësor çdo natë.

Sigurohuni që të praktikoni zakonet e duhura të higjienës, pasi këto janë kryesore kur parandaloni përhapjen e mikrobeve. Mundohuni të zvogëloni nivelet e stresit.

Merrni një sasi të mjaftueshme të ushtrimeve të rregullta në mënyrë që të rrisni qarkullimin tuaj dhe të siguroni një sistem të shëndetshëm kardiovaskular.

(Kosova Sot Online)